Doncsi

Dudás Donatella

mozgásfilozófus, humánkineziológus

E-mail: [email protected]

Mobil: +36(20)487-3909

Gyerekkorom óta tudom, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni valamilyen formában. Általános iskolában is már azzal kötöttem le magam, hogy segítettem a kevésbé jó kondícióval rendelkező osztálytársamnak, milyen technikával tudna minél gyorsabban futni. Továbbá családomban sajnos gyakoriak voltak a betegségek és mozgásrendszeri rendellenességek, ezért már fiatalon megtapasztalhattam ezeknek a gyógyítását, ebben meglátva a kisebb-nagyobb problémákat a hatékonyságot tekintve.

Óvodásként és általános iskolásként rendszeresen jártam néptáncolni és nyaranta úszásra. Középiskolába az egri Dobó István Gimnáziumba jártam, amely idő alatt kosárlabdáztam, de sajnos a lusta kamasz évek engem sem kíméltek, bár továbbra is érdekelt a sport világa. Érdeklődésem a fizika és a biológia irányába kalandozott, de nem szerettem volna orvosi egyetemre jelentkezni, így találtam rá a Testnevelési Egyetemen a humánkineziológia szakra, amely nagymértékben ötvözte e két területet. Az egyetemen elsajátítottam az anatómiát, az élettant, az edzéselméletet, különböző táplálkozási ismereteket, a funkcionális biomechanikát és a fizioterápiát. Majd megismerkedtem a Mozgásfilozófia szemléletével, amely „aha-élménnyel” töltött el és megtaláltam, hogy milyen úton szeretnék az emberekkel foglalkozni. Tudásomat fejlesztem a Mozgásfilozófia csapat tagjaként, továbbá már mesterszakos humánkineziológia hallgatóként folytatom a tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen.

Végzettségeim:

Humánkineziológus – Testnevelési Egyetem, BSc képzés, 2017

MoTe A, B, C – Mozgásfilozófia, 2017

MaNeFa – Mozgásfilozófia, 2017

MoTe D – Mozgásfilozófia, 2017

MoTape – Mozgásfilozófia, 2017

 

 

“Az, hogy megsebeztek, talán nem rajtad múlt, de hogy a gyógyulás útját választod-e, mindig a te döntésed.” (Desmond és Mpho Tutu)

“Testünk a kert, akaratunk a kertész.”  (William Shakespeare)