gerinc-jegyzet

A Mozgásfilozófia koncepciója a tudatos mozgásról, a tudatosságról szól.

 

A Mozgásfilozófus® képzést minden olyan mozgásos szakembernek (gyógytornász, humánkineziológus, edző, masszőr, természetgyógyász, stb.) ajánljuk, akik a saját tudatos testhasználatuk segítségével válnak igazán hatékony szakemberré.

 

A Mozgásos Testelemzés® (MoTe®) a teljes test miofasciális mozgásmintázatát teszteli, megfigyeli és rendszerbe foglalja. Az Intelligens Torna® a mély fascialánc gyakorlatanyaga tetőtől talpig. A MaNeFa® a felületes és középső lánc elakadásait kezeli manuálisan és speciális gyakorlatokkal is, mint például a neurodinamikával, McKenzie gyakorlatokkal, stb. A LégzésNevelés® ezekre épül, feltételezve a biomechanikai teherviselés és nemteherviselés egyensúlyát. A thoracolumbalitással és speciális légzésgyakorlatokkal segítjük a legoptimálisabb légzésforma létrejöttét. A MoTape® a felületes és középső miofasciális elrendeződésnek megfelelő használattal tudja segíteni az Intelligens Torna® , a MaNeFa® és a LégzésNevelés® hatékonyságát.

Egyedi képzési rendszer

A Mozgásfilozófus® képzés célja olyan szakemberek szakmai továbbképzése, akik a mozgásszervrendszeri elakadásokat, diszfunkciókat magabiztosan képesek felmérni, rendszerbe foglalni és ennek alapján a kezelési folyamatot felállítani és levezényelni.

 

Az egyes elméleti részek egymástól függetlenül is elvégezhetők. A gyakorlati részek csakis a megfelelő elméleti vizsga sikeres teljesítése után végezhetők el. A MoTe®, az Intelligens Torna®, a MaNeFa®, a MoTape® egymástól függetlenül is elvégezhetőek. A LégzésNevelés® a sikeresen elvégzett MoTe®, Intelligens Torna®, MaNeFa® tanfolyamokra épül.

Hol és mikor lesz a képzés?

A képzéseket hétvégi napokon tartjuk, általában 10-től 18-ig.

Helyszín: Mozgásfilozófia Városmajor (1122 Budapest, Városmajor utca 30.)

A gerincvizsgálat alapjait és a leghasznosabb mozgásos teszteket tanulhatod meg, hogy magabiztosan fel tudd térképezni nem csak a gerinc, de az egész test állapotát.

A gerinc és a „mozgásos test” leggyakoribb problémáit sajátíthatod el. Megmutatjuk, hogy veheted ezeket észre, és milyen tüneteket okoznak.

Több, mint 10 év szakmai tapasztalatából merítkező gyakorlatcsomag, melynek minden gyakorlatát megmutatjuk – ahogy azt is, milyen tünetre melyek a legalkalmasabbak.

A teljes Mozgásos Testelemzés ABC anyaga a nyak-vállövi területre vetítve; vagyis megtanulhatod, hogyan vizsgáld ezt a területet, milyen teszteket célszerű használnod, milyen tünetegyüttesekkel találkozhatsz, és mi a hatékony gyógymód ezekre.

Kifejezetten a perifériás idegrendszer és a fasciaháló okozta tünetek megismerését és kezelését ismerheted meg. Célzott vizsgálati metodikát, manuális kezelési lehetőséget és tornaanyagot is tanulsz!

Tape felhelyezési technikákról tanulhatsz, de kimondottan a problémákra koncentrálva (pl. fasciacsavarodások, bokaficam).

Kérdésem van!

Van egy érdekes eseted, és elakadtál? Megismernéd a továbbképzéseket, de nem kaptál meg minden információt? Ha nem szeretnél képzésre jelentkezni, de felvennéd velünk a kapcsolatot, írj nekünk!

Az űrlap használatával elfogadod, hogy a weboldalon tároljuk az adataidat.