gerinc-jegyzet

A képzési rendszer felépítése

A Mozgásfilozófia koncepciója a tudatos mozgásról, a tudatosságról szól.

 

A Mozgásfilozófus® képzést minden olyan mozgásos szakembernek (gyógytornász, humánkineziológus, edző, masszőr, természetgyógyász, stb.) ajánljuk, akik a saját tudatos testhasználatuk segítségével válnak igazán hatékony szakemberré.

 

A Mozgásos Testelemzés® (MoTe®) a teljes test miofasciális mozgásmintázatát teszteli, megfigyeli és rendszerbe foglalja. Az Intelligens Torna® a mély fascialánc gyakorlatanyaga tetőtől talpig. A MaNeFa® a felületes és középső lánc elakadásait kezeli manuálisan és speciális gyakorlatokkal is, mint például a neurodinamikával, McKenzie gyakorlatokkal, stb. A LégzésNevelés® ezekre épül, feltételezve a biomechanikai teherviselés és nemteherviselés egyensúlyát. A thoracolumbalitással és speciális légzésgyakorlatokkal segítjük a legoptimálisabb légzésforma létrejöttét. A MoTape® a felületes és középső miofasciális elrendeződésnek megfelelően felhelyezett rugalmas tape-pel tudja segíteni az Intelligens Torna® , a MaNeFa® és a LégzésNevelés® hatékonyságát.

Egyedi képzési rendszer

A Mozgásfilozófus® képzés célja olyan szakemberek szakmai továbbképzése, akik a mozgásszervrendszeri elakadásokat, diszfunkciókat magabiztosan képesek felmérni, rendszerbe foglalni és ennek alapján a kezelési folyamatot felállítani és levezényelni.

 

Az egyes elméleti részek egymástól függetlenül is elvégezhetők. A gyakorlati részek csakis a megfelelő elméleti vizsga sikeres teljesítése után végezhetők el. A MoTe®, az Intelligens Torna®, a MaNeFa®, a MoTape® egymástól függetlenül is elvégezhetőek. A LégzésNevelés® a sikeresen elvégzett MoTe®, Intelligens Torna®, MaNeFa® tanfolyamokra épül.

Kinél tanulhatsz?

kondor-judit-new

Kondor Judit

tanfolyamvezető

MSc, BSc fizioterapeuta

PhD hallgató

mozgástanász

 

felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001570

Hol és mikor lesz a képzés?

A képzéseket hétvégi napokon tartjuk, általában 10-től 18-ig.

Helyszín: Mozgásfilozófia Városmajor (1122 Budapest, Városmajor utca 30.)

Az elméleti képzés során tiszta képet kapsz arról, hogy mit jelentenek a gerinc, a perifériás ízületek, a mélyizom- fascialánc tünetei, fájdalmai, elakadásai, diszfunkciói és a kezelési elvek.

Ezen a képzésen egy olyan testelemzési rendszert tanulhatsz meg, amelynek birtokában még hatékonyabban tudod majd összeállítani a vendéged számára legmegfelelőbb mozgásprogramot.

A MoTe-val feltérképezett diszbalanszokat megtanulod rebalanszírozni az Intelligens Torna gyakorlataival.

A légzés anatómiájától, a légzés fasciális kapcsolatain keresztül, a légzés neveléséig.

A MaNeFa egy hatékony manuális megoldás a túlerőltetett, diszbalanszos izomzat különböző tünetegyütteseire, krónikus zsibbadásokra, izomgörcsökre, fascia eltolódásokra, és gyakran olyan esetekben is, amikor valamiért nem segít az eddig jól bevált módszertan.

A MoTape-pel megtanítunk egy logikus munkamenetet, amivel a fasciahálózat elakadásait korrigáljuk ragasztással.

Mozgásfilozófusként a mozgásos szakterület bármelyik részében keresett, kiemelkedő tudású és ütőképes szakemberré válsz.

Kérdésem van!

Van egy érdekes eseted, és elakadtál? Megismernéd a továbbképzéseket, de nem kaptál meg minden információt? Ha nem szeretnél képzésre jelentkezni, de felvennéd velünk a kapcsolatot, írj nekünk!

    Az űrlap használatával elfogadod, hogy a weboldalon tároljuk az adataidat.