torna-2

Gyógytorna, mozgásterápia

Holisztikusan közelítünk meg minden problémát – ezért kezdjük a terápiádat minden esetben egy Mozgásos Testelemzéssel. Ennek segítségével rájövünk, hogy mi a kiváltó oka a panaszodnak, és ez milyen eltéréseket, diszbalanszokat okozott a testedben, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül a gyógyulásod szempontjából.

Ezután állítjuk össze azt a mozgásprogramot, ami kifejezetten a Te problémarendszered megoldására a legalkalmasabb.

Milyen problémával fordulhatsz hozzánk?

 • gerincpanaszok: derékfájdalom, nyak- és hátfájdalom, scoliosis (gerincferdülés), spina bifida, cervicobrachialgia, discus hernia (porckorongsérv) stb.
 • csigolyaproblémák: T4 szindróma, spondylolysis (csigolya-ívzáródási zavar), spondylolisthesis (csigolya elmozdulás) stb.
 • sportsérülések, balesetek, műtétek: törések, ficamok, térd- és bokaszalag szakadások, meniscus sérülések, Achilles-ín szakadás, izomszakadás, túlhasználati tünetek stb.
 • egyéb mozgásszervi problémák: instabilitás szindróma, izom- és ízületi fájdalmak, lapocka körüli panaszok, befagyott váll, lúdtalp, ízületi blokkok, arthrosis, csípőízületi panaszok stb.
 • akut tünetek: sugárzó fájdalmak, zsibbadásos panaszok, kötélszerű húzódások, görcsölés (pl. éjszaka a vádliban), égő érzés, éles fájdalmak, diszkomfort érzet a testen bárhol, tompa fájdalmak, „beállt a hát”, „beállt a nyak”, fejfájás stb.

Mire számíthatsz? (A kezelés menete)

 • Időpont egyeztetés

  Ha még sosem jártál nálunk, az első alkalom előtt arra kérünk, hogy elérhetőségeink valamelyikén keress meg bennünket.

  Írd le nyugodtan, mi a problémád és mióta küzdesz vele. Leterheltségünk függvényében igyekszünk minél hamarabb válaszolni Neked.

 • Az első kezelés: Mozgásos Testelemzés

  Az első alkalommal személyesen is átbeszéljük a panaszaidat, és kitérünk a fontosabb részletekre. Ha vannak ezzel kapcsolatos leleteid (röntgen, MR stb.), azt hozd magaddal!

  Cipőre nem lesz szükséged, de célszerű kényelmes ruhát hoznod, amiben szabadon tudsz mozogni. (A panaszos területtől függetlenül szükség lehet rá, hogy lássuk például a térdedet.) A hölgyeket arra kérjük, hogy olyan melltartóban jöjjenek erre az alkalomra, ami nem keresztpántos, mert a gerinc vizsgálatát ez megnehezíti.

  Az anamnézis felállításához általában a panaszos területet, illetve a hátat kell szabaddá tenni, amit szemrevételezéssel és tapintással is megvizsgálunk.

  Az első alkalom átlagosan 1,5-2 órát vesz igénybe.

  Díja: 20.000 Ft*
  *Ha személyesen Kondor Judithoz szeretnél jönni MoTé-ra: 30.000 Ft

 • Házi feladat (otthoni gyakorlatok)

  A Mozgásos Testelemzés végeztével megtanítunk neked néhány otthoni gyakorlatot, amit rendszeresen kell végezned – csak így tudunk terápiás javulást elérni.

  A problémádtól függően általában 1-3 héttel későbbre kapod a következő időpontodat.

  Díja: 10.000 Ft*
  *Ha személyesen Kondor Judithoz szeretnél jönni: 15.000 Ft

 • További kezelések

  Terapeutád az első alkalommal megbecsüli, hogy hányszor kell feltétlenül visszajönnöd – vagyis várhatóan mennyi idő szükséges a gyógyulásodhoz.

  A szükséges kezelés(ek)en felül otthoni gyakorlatokat tanítunk meg neked, mely általában 1 óra hosszát vesz igénybe. 1 vagy 2 hetente kell visszajönnöd a következő alkalomra.

  Ezúton is szeretnénk megkérni, hogy folyamatosan maradj velünk kapcsolatban, és tájékoztass minket, hogy a terápia alatt mi és hogyan változik a tüneteid kapcsán!

 • A kezelés után

  Az utolsó alkalommal megbeszéljük, hogy a későbbekben mire kell figyelned, esetleg milyen szokásokon kell változtatnod, hogy egészséges maradhass. Illetve megbeszéljük azt is, hogy a terápián alkalmazott tornaanyagot szükséges-e (és ha igen, milyen formában) időnként elővenned.

Milyen kezeléseket kaphatsz?

Bármilyen problémával fordulsz is hozzánk, a gyógytornát mindenképpen ezzel kezdjük.

A MoTe során ismerünk meg Téged, ekkor beszéljük meg a panaszaidat. Lényegében ez egy testanalizáló metodika, melynek során olyan egyszerű mozgásos teszteket kell végrehajtanod, amiből mi következtetni tudunk arra, hogy mi az oka a problémádnak. Figyeljük a mozgásodat, lényegében az egész testedet.

Erre alapozva készül a személyre szabott mozgásterápiád.

Hossza: kb. 1,5-2 óra

Díja: 20.000 Ft*
*Ha személyesen Kondor Judithoz szeretnél jönni MoTé-ra: 30.000 Ft

Ez egy elongáció alapú gyakorlat-rendszer (elongáció: a gerinc hosszirányú akaratlagos megnyúlása), melyből azokat a mozgásos feladatokat emeljük a tréningprogramodba, amelyekre a testednek szüksége van.

Általában ebből a gyakorlat-csomagból akkor is megtanítunk neked néhány alap gyakorlatot –ha nem terápiás, akkor preventív céllal–, hogy ha nem alakult ki eddig gerincbántalmad, akkor ne is alakuljon. Derékpanaszokra, gerincbántalmakra pedig ez a tökéletes megoldás.

Ezzel tanulhatod meg használni a tested, ez jelenti terápiás módszereink alapját. Ezért is elengedhetetlen, bármilyen terápiára is lesz szükséged a későbbiek folyamán.

Hossza: 1 óra

A problémádtól függően 5-20 alkalomra van szükség.

Díja: 10.000 Ft/óra*
*Ha személyesen Kondor Judithoz szeretnél jönni Intelligens Torna betanításra: 15.000 Ft

A LégzésNevelés® szó szerint a légzésünk nevelését végzi a legoptimálisabb használat céljával. Ez azt jelenti, ha gazdaságos a légzésünk, akkor a legtöbbet tudjuk kihozni a testmozgásunkból, a sportunkból, vagy akár a mindennapjainkból (például a beszédünkből, kitartásunkból, stressztűrésünkből). A LégzésNevelés® alapja az Intelligens Torna®, ami egyensúlyba hozza a mozgásos testet: izmokat, fasciákat, idegeket. Az első lépés a Mozgásos Testelemzés®, utána a személyre szabott Intelligens Torna® megtanulása. Erre épül a LégzésNevelés® gyakorlatanyaga, ami 2-4 hetente jelent néhány alkalmat.

Díja: 10.000 Ft/óra*
*Ha személyesen Kondor Judithoz szeretnél jönni: 15.000 Ft/óra

Manuálisan, vagyis kézzel végzett terápia. Ennek során az idegeket, az izmokat és az izmok hártyáját (fascia) egymáshoz képest rendezzük.

A zsibbadásos, diszkomfort érzettel járó, esetleg a definiálhatatlan tünetek esetében hatékony. (Például ha úgy érzed, nem egyforma a két lábad, szúró vagy csak furcsa érzésed van, vagy akár krónikus fejfájás gyötör.) Előnye, hogy azonnali terápiás javulást hoz.

Hossza: 1 óra

A problémádtól függően 5-10 alkalomra van szükség.

Díja: 12.000 Ft* (amennyiben a teljes órát a manuális terápia tölti ki)
*Ha személyesen Kondor Judithoz szeretnél jönni: 18.000 Ft

Színes ragasztószalagokkal törekszünk az izom megfelelő összehúzódásának támogatására. Az élsportban gyakorta alkalmazott technika ez, hiszen a szalag mechanikailag hat, semmilyen kémiai anyaggal nincs átitatva. Pusztán a felhelyezési (ragasztási) technikával támogatja a terápiát – kiegészítő technikaként alkalmazzuk.

A perifériás idegi tünetekre, zsibbadásra, kötélszerű húzódásra, nyilallásokra, gyengeség érzetre, kiboltosult porckorongra és porckorongsérvre is alkalmazható. Egyszerű gyakorlatok képezik ennek a módszernek a lényegét, melyet elongációban végeztetünk.

Önálló módszerként kevesebbet használjuk, inkább az Intelligens Tornát egészítjük ki vele.

Egy elongációs alapokra helyezett terápia, mely alkalmas a gerincferdülések kezelésének támogatására. Minél fiatalabb korban célszerű ezt a terápiás módszert (is) alkalmazni, mert 10-25 éves kor között hatékony igazán.

25 éves kor felett kevésbé hat a gerincferdülésre, ebben az esetben inkább az Intelligens Tornát használjuk.

Terapeutáink

Időpontot kérek!

Ha orvostól orvosig cipeled a problémádat, ha a kíváncsiság vezérel, esetleg régóta fáj már, vagy akár csak preventíven szeretnél önmagaddal foglalkozni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

  Az űrlap használatával elfogadod, hogy a weboldalon tároljuk az adataidat.