torna-2

Gyógytorna, mozgásterápia

Bármilyen problémával fordulsz hozzánk, egy 2 órás Mozgásos Testelemzéssel (MoTe) kezdünk. A MoTe során ismerünk meg Téged, ekkor beszéljük meg a panaszaidat. MoTe egy testelemző módszer, melynek során egyszerű mozgásos teszteket kell végrehajtanod, amiből következtetni tudunk arra, mi az oka a problémádnak. Erre alapozva készül a személyre szabott mozgásterápiád, az Intelligens Torna.

Milyen problémával fordulhatsz hozzánk?

 • gerincpanaszok: derékfájdalom, nyak- és hátfájdalom, scoliosis (gerincferdülés), spina bifida, cervicobrachialgia, discus hernia (porckorongsérv) stb.
 • csigolyaproblémák: T4 szindróma, spondylolysis (csigolya-ívzáródási zavar), spondylolisthesis (csigolya elmozdulás) stb.
 • sportsérülések, balesetek, műtétek: törések, ficamok, térd- és bokaszalag szakadások, meniscus sérülések, Achilles-ín szakadás, izomszakadás, túlhasználati tünetek stb.
 • egyéb mozgásszervi problémák: instabilitás szindróma, izom- és ízületi fájdalmak, lapocka körüli panaszok, befagyott váll, lúdtalp, ízületi blokkok, arthrosis, csípőízületi panaszok stb.
 • akut tünetek: sugárzó fájdalmak, zsibbadásos panaszok, kötélszerű húzódások, görcsölés (pl. éjszaka a vádliban), égő érzés, éles fájdalmak, diszkomfort érzet a testen bárhol, tompa fájdalmak, „beállt a hát”, „beállt a nyak”, fejfájás stb.

A kezelés menete

Ha orvostól orvosig cipeled a problémádat, ha a kíváncsiság vezérel, esetleg régóta fáj már, vagy akár csak preventíven szeretnél önmagaddal foglalkozni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 • Az első kezelés: Mozgásos Testelemzés

  Az első alkalommal átbeszéljük a panaszaidat, és kitérünk a fontosabb részletekre. Ha vannak ezzel kapcsolatos leleteid (röntgen, MR stb.), azt hozd magaddal!

  Célszerű kényelmes ruhát hoznod, amiben szabadon tudsz mozogni. Váltócipőre nem lesz szükséged. (A panaszos területtől függetlenül szükség lehet rá, hogy lássuk például a térdedet.) A hölgyeket arra kérjük, hogy olyan melltartóban jöjjenek erre az alkalomra, ami nem keresztpántos, mert a gerinc vizsgálatát ez megnehezíti.

  Az anamnézis felállításához általában a panaszos területet, illetve a hátat kell szabaddá tenni, amit szemrevételezéssel és tapintással is megvizsgálunk.

  Az első alkalom 2 órát vesz igénybe.

  Díja: 36.000 Ft*

  *Kondor Judit vezető terapeutánál: 50.000 Ft

 • Intelligens Torna személyre szabott megtanítása, otthoni gyakorlatok

  A Mozgásos Testelemzés végeztével megtanítjuk neked azokat a gyakorlatokat, amit otthon kell végezned a következő alkalomig.

  A problémádtól függően általában 2 héttel későbbre kapod a következő időpontodat.

  Hossza: 1 óra

  Díja: 18.000 Ft/óra*

  *Kondor Judit vezető terapeutánál: 25.000 Ft/óra

 • További kezelések

  Terapeutád az első alkalommal megbecsüli, hogy hányszor kell feltétlenül visszajönnöd – vagyis várhatóan mennyi idő szükséges a gyógyulásodhoz.

  A szükséges kezeléseken felül otthoni gyakorlatokat tanítunk meg neked, mely általában 1 óra hosszat vesz igénybe. 2 hetente kell visszajönnöd a következő alkalomra.

  Ezúton is szeretnénk megkérni, hogy folyamatosan maradj velünk kapcsolatban, és tájékoztass minket, hogy a terápia alatt mi és hogyan változik a tüneteid kapcsán!

 • A kezelés után

  Az utolsó alkalommal megbeszéljük, hogy a későbbekben mire kell figyelned, esetleg milyen szokásokon kell változtatnod, hogy egészséges maradhass. Illetve megbeszéljük azt is, hogy a terápián alkalmazott tornaanyagot szükséges-e (és ha igen, milyen formában) időnként elővenned.

Milyen kezeléseket kaphatsz?

Bármilyen problémával fordulsz hozzánk, egy 2 órás Mozgásos Testelemzéssel (MoTe®) kezdünk.

A MoTe során ismerünk meg Téged, ekkor beszéljük meg a panaszaidat. A MoTe egy testelemző módszer, melynek során egyszerű mozgásos teszteket kell végrehajtanod, amiből következtetni tudunk arra, mi az oka a problémádnak.

Erre alapozva készül a személyre szabott mozgásterápiád, az Intelligens Torna®.

Az első alkalom 2 órát vesz igénybe!

Díja: 36.000 Ft*

*Kondor Judit vezető terapeutánál: 50.000 Ft

Az Intelligens Torna® a mélyizomrendszert újranevelő (reedukáló), erősítő, optimalizáló tornaanyag. Nyolc ún. antigravitációs mozgásmintázatot fejlesztő lépcsőből áll. Az első lépcső gyakorlatait már az első alkalommal, a Mozgásos Testelemzésen (MoTe®) megtanítjuk. A fejlesztéshez idő szükséges, ezért két hétre adunk fel házi feladatos tornát, amit az igényeidhez szabunk (sportágadhoz, szabadidődhöz, elfoglaltságodhoz mérten). A nyolc fejlesztési lépcsőből hat a derék és attól lefelé, azaz a teherviselés mozgásszervrendszerét erősíti, optimalizálja. Kettő lépcső a nyak-vállöv, vagyis a nemteherviselés problémáit teszi rendbe.

Nézzük két gyakori példát!

Derék panaszokkal fordulsz hozzánk.
1. alkalom: a Mozgásos Testelemzést (MoTe) követően megtanítjuk a problémás szakasz megértésével a megfelelő gyakorlatokat, és az Intelligens Torna (IT) első lépcsőjét. Hossza: 2 óra.

2. alkalom: kb. két hét múlva (ha nincs szükség manuális kezelésre!) az IT második lépcsőjét tanítjuk személyre szabva. Hossza: 1 óra.

További alkalmakra kéthetente kell visszajönnöd, amíg a hat reedukációs, fejlesztési lépcsőt megtanulod. Általában a hat lépcsőt 8-12 alkalom alatt szokták megtanulni a pácienseink.

Nyaki panaszokkal fordulsz hozzánk.
1. alkalom: a Mozgásos Testelemzést (MoTe) követően megtanítjuk a problémás szakasz megértésével a megfelelő gyakorlatokat, az Intelligens Torna (IT) első lépcsőjét és a nemteherviselés reedukációs gyakorlatait. Hossza: 2 óra.

2. alkalom: kb. két hét múlva (a nyak-válövi problémák esetén szinte biztosan szükség van manuális kezelésre, ami heti alkalmakat jelenthet, 3-6 alkalommal) az IT második lépcsőjét tanítjuk személyre szabva. Hossza: 1 óra.

További alkalmakra kéthetente kell visszajönnöd, amíg a hat reedukációs, fejlesztési lépcsőt megtanulod. Általában a hat lépcsőt 8-12 alkalom alatt szokták megtanulni a pácienseink. Aztán erre jön még a nemteherviselés két lépcsője, amit 3-4 alkalom alatt lehet megtanulni.

Az IT gyakorlatok egyszerűek, a mindennapi mozgásmintázataink gazdaságos használatát tanítják meg. Mindenki meg tudja tanulni! 🙂

Hossza: 1 óra

A problémádtól függően 5-20 alkalomra van szükség.

Díja: 18.000 Ft/óra*

*Kondor Judit vezető terapeutánál: 25.000 Ft/óra

A LégzésNevelés® szó szerint a légzésünk nevelését végzi a legoptimálisabb használat céljával. Ha gazdaságos a légzésünk, akkor a legtöbbet tudjuk kihozni a testmozgásunkból, a sportunkból, vagy akár a mindennapjainkból (például a beszédünkből, kitartásunkból, stressztűrésünkből). A LégzésNevelés® alapja az Intelligens Torna®, ami egyensúlyba hozza a mozgásos testet: izmokat, fasciákat, idegeket. Az első lépés a Mozgásos Testelemzés®, utána a személyre szabott Intelligens Torna® megtanulása. Erre épül a LégzésNevelés® gyakorlatanyaga, ami 2-4 hetente jelent néhány alkalmat.

Díja: 18.000 Ft/óra*

*Kondor Judit vezető terapeutánál: 25.000 Ft/óra

A MaNeFa® egy manuálisan, vagyis kézzel végzett terápia. Ennek során az idegeket, az izmokat és az izmok hártyáját (fascia) egymáshoz képest rendezzük.

A zsibbadásos, diszkomfort érzettel járó, esetleg a definiálhatatlan tünetek esetében hatékony. (Például ha úgy érzed, nem egyforma a két lábad, szúró vagy csak furcsa érzésed van, vagy akár krónikus fejfájás gyötör.) Előnye, hogy azonnali terápiás javulást hoz.

Hossza: 1 óra

A problémádtól függően 5-10 alkalomra van szükség.

Díja: 18.000 Ft/óra*

*Kondor Judit vezető terapeutánál: 25.000 Ft/óra

Színes ragasztószalagokkal törekszünk az izom megfelelő összehúzódásának támogatására. Az élsportban gyakorta alkalmazott technika, hiszen a szalag mechanikailag hat, semmilyen kémiai anyaggal nincs átitatva. Pusztán a felhelyezési (ragasztási) technikával támogatja a terápiát. Kiegészítő technikaként alkalmazzuk.

Díja: kiegészítő módszerként az óradíj tartalmazza

A perifériás idegi tünetekre, zsibbadásra, kötélszerű húzódásra, nyilallásokra, gyengeség érzetre, kiboltosult porckorongra és porckorongsérvre is alkalmazható. Egyszerű gyakorlatok képezik ennek a módszernek a lényegét, melyet elongációban végeztetünk.

Önálló módszerként kevesebbet használjuk, inkább az Intelligens Tornát egészítjük ki vele.

Díja: kiegészítő módszerként az óradíj tartalmazza

Egy elongációs alapokra helyezett terápia, mely alkalmas a gerincferdülések kezelésének támogatására. Minél fiatalabb korban célszerű ezt a terápiás módszert (is) alkalmazni, mert 10-25 éves kor között hatékony igazán.

25 éves kor felett kevésbé hat a gerincferdülésre, ebben az esetben inkább az Intelligens Tornát használjuk.

Díja: kiegészítő módszerként az óradíj tartalmazza

Terapeutáink