torna-01
terapias-szoba-02
csigolyaoszlop

Mi az a Mozgásfilozófia?

Egy szemléletmód, egy gyógyítási metodika – ezért hívjuk filozófiának.

A Mozgásfilozófia tulajdonképpen egy holisztikus gondolkodás. A test összefüggéseit szeretnénk egy olyan kontextusba helyezni, ahol számodra és számunkra is átláthatóvá válik minden ok-okozati viszony.

Mi az a Mozgásos Testelemzés?

Minden vizsgálatot ezzel kezdünk, ezzel állítjuk fel az anamnézised.

Megvizsgáljuk a panaszos területet, és az adott problémához illeszkedő teszteket kell végigcsinálnod.

Ezek sosem fájdalmas tesztek. Csupán arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogyan viselkedik a mozgató szervrendszered bizonyos feladatok közben.

Milyen panasszal fordulhatok a Mozgásfilozófiához?

A leggyakrabban derékfájdalommal találkozunk, de rendszeresen érkezik porckorongsérvvel, kéz- és lábzsibbadással, gerincferdüléssel és lúdtalppal is páciens hozzánk.

Szívesen segítünk izom- és ízületi fájdalmak esetében, törések, ficamok és balesetek utáni rehabilitációban, csigolyaproblémák kezelésében, de akut tünetek enyhítésében is (pl. befagyott váll, „beállt” nyak, görcsölés)

Miből áll a terápia?

Minden esetben Mozgásos Testelemzéssel (MoTe) kezdünk.

Egy rövid beszélgetés során felmérjük a jelenlegi helyzetedet, és kikérdezünk a problémáról. Ezután megvizsgáljuk az adott területet – szemrevételezéssel, tapintással és mozgás közben is. Végül pedig megbeszéljük a tapasztalt eltéréseket, és a lehetséges terápiás irányvonalakat.

Az ezt követő alkalmakon a megbeszéltek szerint haladunk. Ekkor megtanulod azokat a gyakorlatokat, amiket otthon rendszeresen meg kell csinálnod az eredményes terápia érdekében. Ha szükség van rá, ezt manuális technikákkal (pl. Trigger terápia, masszázs technikák) és tape felhelyezéssel is támogatni tudjuk.

Egyén- és problémafüggő a terápia hossza, de átlagosan 5-10 alkalomra van szükség.

A kezelések végén pedig kapsz majd néhány gyakorlatot, amit ritkábban, de rendszeresen meg kell csinálnod, hogy az elért eredményt szinten tudd tartani.

Csapatunk

Rendelőink

Mozgásfilozófia Nyugati

A Podmaniczky utca és a Teréz körút sarkán, a Nyugati pályaudvartól 3 percre

Cím: 1066 Budapest, Teréz körút 54.

Mozgásfilozófia Városmajor

A Városmajor utcában a Csaba utca mellett, a Déli pályaudvartól és a Széll Kálmán tértől egyaránt 8 percre

Cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 30.

Akiket szívből ajánlunk